11 Μαρ 2010

Η απάντηση του δημάρχου Δαφνουσίων στον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο για τον Καθρέφτη

Δημοσιεύουμε την απάντηση του κ Μαυροειδή στον κ Τρεμόπουλο χωρίς σχόλια. Τα σχόλια του κάθε αναγνώστη είναι δεκτά
από τη διαχείριση του blog


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΟΥΣΙΩΝ
ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ 35007
Πληρ.: Γραφείου Δημάρχου
Τηλ. : 22333 50523
Φαξ : 22330 32328
www.dafnousio.gov.gr
e-maiΙ: Dimarchos@dafnousion.gr

ΛΙΒΑΝΑΤΕΣ 22-2-2010
Αρ. Πρωτ: 603

ΠΡΟΣ: Ευρωβουλευτή
Οικολόγων Πράσινων
κ.Τρεμόπουλο

ΘΕΜΑ: «Απάντηση του Δήμου Δαφνουσίων στην ερώτηση των οικολόγων-πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο για τον ΧΑΛΑ στη θέση Καναπίτσα στο Δ.Δ Αρκίτσας, του Δήμου Δαφνουσίωv».

Αξιότιμε κύριε Ευρωβουλευτά,

Με την παρούσα επιστολή ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δαφνουσίων σας γνωστοποιούμε, ότι ο υφιστάμενος ΧΑΔΑ στην θέση Καναπίτσα του Δ.Δ Αρκίτσας του Δήμου Δαφνουσίων, λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια.
Από το 2007, ως νέα Δημοτική Αρχή έχουμε επισημάνει και τονίσει επανειλημμένως προς τους αρμοδίους, την ακαταλληλότητα του χώρου. Δυστυχώς, οι μέχρι σήμερα προσπάθειές μας για μεταφορά του σκουπιδότοπου υπήρξαν άκαρπες.
Γνωρίζουμε και κατανοούμε τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και τις επιπτώσεις της χρήσης του γεώτοπου, ως χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων.
Το 2005, η τότε Δημοτική Αρχή του Δήμου Δαφνουσίων με την υπ' αριθμ. απόφ. 145/2005 του τότε Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την οριστική παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ στη θέση Τριανταφυλλιά Λιβανατών του Δήμου Δαφνουσίων και τη διατήρηση αυτού στη θέση Καναπίτσα Αρκίτσας.
Επιπλέον, ήδη από το 2007 με την υπ' αριθμ.πρωτ.9932/30-10-2007 απόφαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Δαφνουσίων υποχρεούται να διαθέτει τα απορρίμματα στον επίσημα αδειοδοτούμενο Χ.Α.Δ.Α στη θέση Καναπίτσα βάσει εφαρμογής του Προγράμματος 1 Χ.Α.Δ.Α ανά Ο.Τ.Α.

Επομένως κακώς γίνεται λόγος στην ερώτησή σας, ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι «παράνομη χωματερή».
Στην προσπάθεια του νυν Δήμαρχου, εύρεσης νέου χώρου για εναπόθεση των απορριμμάτων σε μια περιοχή που δεν θα δημιουργεί προβλήματα και αφού ο ίδιος ο Δήμαρχος διέθεσε ανιδιοτελώς προσωπική έκταση με σκοπό την διάθεση των απορριμμάτων, δέχτηκε καταγγελίες και βρίσκεται κατηγορούμενος για την συγκεκριμένη ενέργεια λόγω της ανωτέρω απόφασης της Περιφέρειας που αίρει την πρωτοβουλία του νυν Δημάρχου για δημιουργία νέου ΧΑΔΑ.
Ως Δημοτική Αρχή του τόπου και στα πλαίσια διατήρησης και ανάδειξης του σπάνιου αυτού μνημείου ενδιαφερόμαστε άμεσα για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τον ανωτέρω γεώτοπο. Με την παρέμβασή σας στα Ευρωπαϊκά Όργανα συμβάλλετε
αποτελεσματικά στο έργο μας. .
Επίσης, αξίζει να σημειώσουμε ότι ως Δημοτική Αρχή προσκαλέσαμε Επιστήμονες από το ΙΓΜΕ οι οποίοι προέβησαν σε υδρο-γεωλογική μελέτη του ΧΑΔΑ και αποτίμηση του χώρου.
Συνοψίζοντας, όσον αφορά τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν από τον Δήμο Δαφνουσίων, θα ήταν ωφέλιμο κ. Ευρωβουλευτά προτού καταθέσετε σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο να επικοινωνήσετε με τα αρμόδια όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να ενημερωθείτε και να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της σοβαρής αυτής κατάστασης.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή συνεργασία.

Mετά τιμής
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΑΝΕΣΊΉΣ MΑΥPΟEIΔHΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: